Chec îndesat de cremă – o rețetă super delicioasă din Țara de Jos

Chec îndesat de cremă – o rețetă super delicioasă din Țara de Jos – pentru a pregăti acest chec cu cremă, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente:

Loading...

8 oua

8 linguri de zahar

8 linguri de faina

4 linguri de ulei

2 linguri de cacao

o lămâie, rasă

Facem și un sirop din 200 grame zahar, 500 ml apa și esenta rom.

Trebuie sa astept sa se raceasca si nu am timp mereu. cand lucram la laborator niciodata nu-l fierbeam, doar se topeste zaharul amestecand. Pentru ornat, avem nevoie de frisca lichida și ciocolata amaruie pe care o topim si o diluam cu ulei, pentru luciu și pentru a o subtia.

Cum se prepară?

Separam albusurile de galbenușuri, mixam galbenusurile cu 4 linguri cu zahar pana obtinem o pasta si se topeste zaharul dupa care adaugam tot uleiul si omogenizam.

Separat batem albusurile, la inceput fara zahar, cu viteza maxima la mixer, pana se face spuma tare, dupa care adaugam celelalte 4 linguri cu zahar si continuam mixarea pana se intareste (daca intoarcem castronul nu cade albusul).

Impartim compozitia in doua castroane , in primul castron punem 5 linguri de faina si razatura de lamaie si amestecam cu miscari circulare pana incorporam toata faina, iar in al doilea castron adaugam cele 3 linguri de faina amestecata cu 2 linguri de cacao…procedam la fel amestecand pana se incorporeaza toata faina.

Punem fiecare compozitie in tava ei de chec in care am pus hartie de copt si le bagam la cuptor.

Dupa ce s-au copt, facem testul cu scobitoarea sau o lama de cutit subtire, le scoatem de la cuptor si lasam sa se raceasca.

Pregătim între timp cremele…

Scoatem checurile din forme si incepem procesul de creatie.

In tavile de chec punem folie alimentara si folie de aluminiu, si incepem asamblarea tortului.

Taiem checurile in 3 parti egale și punem:

chec alb -> crema -> chec negru -> crema -> chec alb

chec negru -> crema -> chec alb -> crema -> chec negru

Dupa ce ati terminat, acoperiti cu folie si le bagati in frigider pana a doua zi cand le ornati.

Poftă bună!

Loading...