Cele mai bune clatite din lume sunt acestea si se numesc Ana Lugojana. Asa se fac …

Clatite ”Ana Lugojana”

Ingrediente:

Loading...

• 250 gr branza de vaci

• 5 oua

• 2 plicuri zahar vanilat

• 200 gr smantana

• 250 gr zahar

• stafide

• unt pentru uns vasul gratinabil

Se fac 8 clatite dintr-un aluat obisnuit din oua, sare, faina si apa minerala.

Branza se amesteca cu un ou intreg, 50 de grame de zahar, stafidele si un plic de zahar vanilat.
Separat se separa restul de 4 oua si se amesteca galbenusurile cu un plic de zahar vanilat, 80 de grame de zahar si smantana.

Clatitele se umplu cu amestecul de branza si se ruleaza ca sarmalele. Se aranjeaza intr-un vas termorezistent uns cu unt. Peste ele se toarna amestecul de galbenusuri si smantana si se da la cuptor 7 – 8 minute la 180 grade.

Apoi se scot de la cuptor si se adauga deasupra albusurile batute spuma tare cu restul de 120 grame de zahar. Se da din nou la cuptor pana se caramelizeaza bezeaua.

Cartofi Carbonara: odată ce-i gustați, nu veți mai face altfel cartofii

Se fac cât ai bate din palme! Dacă iubiți pastele Carbonara, cu siguranță vă veți îndrăgosti și de această rețetă cu cartofi. Poate fi perfectă pentru un prânz în familie sau o cină savuroasă, la o oră rezonabilă, desigur…

Este o o mâncare sățioasă și nu foarte grea, pe care cu siguranță o vei repeta cu plăcere.

Pentru a prepara o porție mare de Cartofi Carbonara, vei avea nevoie de:

un kg de cartofi

150g carne de curcan

o ceapă mică

300 ml smântână pentru gătit

100 g de parmezan

un ou

puțină sare și puțin piper

pătrunjel tocat (opțional, pentru aspect)

2-3 felii de bacon (piept de porc afumat)

unt

Cum se prepară acești cartofi?

Întâi de toate, încălzește cuptorul la 200 grade Celsius și unge o tavă cu unt. Pune cartofii la fiert în apă fierbinte, cu sare, tăiați rondele sau cubuleți, în funcție de cum îți plac să-i servești.

Se fierb timp de 10-15 minute, în funcție de grosime. Atenție! NU trebuie să îi lași să se facă până la capăt. În continuare, amestecă smântana cu oul și parmezanul și presară puțină sare și puțin piper. Taie ceapa și pune-o la prăjit în unt.

După ce devine ușor aurie, sticloasă, adăugă curcanul tăiat cubulețe. Se lasă puțin la călit, până începe să se simte aroma cărnii de curcan. Separat, poți pune prăjit (ușor) câteva bucăți de bacon sau costiță, tăiate mărunt.

La final, scurge cartofii de apă și taie-i dacă nu i-ai tăiat înainte de a-i pune la fiert. Pune cartofii în tavă, adaugă sosul cu smântână pe deasupra și presară bucățile de carne pe deasupra. Se dă la cuptor până se rumenește ușor – aprox. 30 de minute. După 15 minute, se reduce la jumătate focul și se verifică dacă cartofii s-au pătruns.

Loading...