Cele 23 de ganduri ale lui Irvin David Yalom, doctor in psihiatrie, care iti vor schimba viziunea despre viata

Irvin David Yalom este un scriitor, doctor in psihiatrie, autor a numeroase lucrari de specialitate, devenite ulterior carti de referinta in domeniu, precum si cateva romane, in care experienta in psihoterapie se impleteste cu pasiunea pentru filosofie, cautarea sensului ultim al existentei umane constituind scopul personajelor, frumos camuflat in dialoguri incitante.

Mai jos am colectat cateva ganduri minunate spuse de doctorul american:

Loading...

1. E nevoie de pasiune pentru a invinge pasiunea.

2. Suntem mai indragostiti de dorinta decat de ceea ce dorim.

3. Spiritul unui om este construit din alegeri.

4. Am perioade negre. Dar cine nu le are? insa nu ele ma au pe mine. Eu nu apartin raului care mi se intampla, ci fiintei care sunt. Asa incat pot zice ca am noroc ca mi se intampla sa am si perioade negre.

5. Relatiile esueaza atunci cand omul drag e cu tine, dar se gandeste la altcineva.

6. Suntem pe deplin responsabili pentru viata noastra, nu doar de actiunile noastre, dar si pentru incapacitatea de actiona.

7. Cu totii suntem niste barci singuratice intr-o mare intunecoasa. Noi vedem luminile altora, dar nu putem vasli pana la ei, dar insasi prezenta lor si situatia similara in care se afla ne consoleaza.

8. Viata trebuie traita acum, si nu amanata la nesfarsit.

9. Dragostea e o forma de existenta: din atat sacrificiu, relatia nu e fata de un om, cat fata de o lume intreaga.

10. Pentru a creste inalt si falnic, copacul are nevoie si de furtuni.

11. Nu poti lua nimic de la o persoana, daca nu ai ce sa ii oferi la schimb.

12. Am gasit cheia care descifreaza viata: in primul rand, sa-ti doresti ceea ce vrei; in al doilea rand, sa iubesti ceea ce ti-ai dorit.

13. Ceea ce avem deseori ne are pe noi.

Citeste si:

Dr. Leonard Horowitz: „Suntem ceea ce inima simte si ceea ce creierul stie”

În anii 90, trei laureați ai premiului Nobel au descoperit că principala funcție a ADN-ului nu constă în sinteza proteinelor, așa cum se credea până atunci, cât mai ales în emisia și recepția energiei electromagnetice.

Mai puțin de 3% din ADN se ocupă de producerea proteinelor; peste 90% funcționează în domeniul semnalelor bioacustice și bioelectrice. (Dr. Leonard Horowitz)

Energia electromagnetică este în esență energia necesară pentru a transmite o informație dintr-un loc în altul sau de la un material la altul. Transferul se face sub formă de valuri electromagnetice, iar informația este transferată sub diverse forme: căldură, lumină, etc.

Câmpul electromagnetic este câmpul produs de mișcarea obiectelor încărcate electric. Una din calitățile câmpului electromagnetic este aceea că afectează obiectele încărcate electric aflate în vecinătatea lui.

Inima generează cel mai puternic câmp electromagnetic în corp. Efectele acestui câmp pot fi regăsite în undele cerebrale ale persoanelor de lângă noi. Acest câmp trimite semnale către toate celulele din corp afectând starea noastră fizică, mentală și emoțională.

Cercetarile au aratat ca schimbarile campului electromagnetic generat de inima sunt semnificative si reflecta starile emotionale pe care le traim.

Analiza spectrului electromagnetic al inimii a aratat ca informatia emotionala este codata si modulata in acest camp. Invatand sa ne schimbam starile emotionale, schimbam informatia emotionala codata in campul nostru electromagnetic.

Inima si creierul mentin un dialog constant, fiecare influentand comportamentul celuilalt. Inima trimite insa mult mai multe informatii spre creier decat creierul trimite spre inima.

Atunci cand traim emotii pozitive cum ar fi sentimente de apreciere, compasiune, iubire, recunostinta, atunci cand meditam, ne rugam sau respiram constient, inima noastra transmite un mesaj foarte diferit. Creem premisele pentru a intra intr-o stare numita coerenta inimii.

Coerenta reprezinta o stare de sincronizare intre doua entitati ale unui sistem.

Coerenta inimii reprezinta starea de sincronizare dintre campul electromagnetic al creierului si campul mult mai puternic al inimii. Se instaleaza o stare pihologica de bine si o optimizare generala a functiilor biologice.

Coerenta creeaza armonie intre functionarea creierului si cea a inimii astfel incat nu mai exista separare in functionarea dintre ele, intre „ceea ce inima simte si ceea ce creierul stie”.

E ceea ce spun Sfintii Parinti despre rugaciunea inimii, cand inima se uneste cu mintea si se creeaza echilibrul perfect in harul lui Dumnezeu! Aceasta este sanatatea, pacea, bunastarea!

Coerenta inimii foloseste „inteligenta inimii” pentru a coordona intr-un mod mai armonios functiile tuturor organelor. Cand starea de coerenta se instaleaza, exista efecte masurabile pe diverse functii oscilatorii din organism.

Hormonii eliberati de inima creeaza o stare de pace si siguranta care calmeaza si energizeaza. Prin schimbarea chimiei interne, coerenta inimii are puterea sa ne schimbe perceptia asupra situatiilor, sa le dedramatizeze si ne ajuta sa le vedem intr-un context mult mai pasnic.

Astfel se reduce semnificativ stresul datorat situatiilor, ceea ce este benefic pentru sanatatea noastra si pentru calitatea vietii noastre. Impreuna creem un camp care interactioneaza cu campul electromagnetic al Pamantului.

Impreuna putem schimba calitatea acestui camp de la instabilitate si disonanta la echilibru, armonie, cooperare, pace durabila. Fiecare individ care creeaza coerenta amplifica gradul de coerenta al acestui camp si contrinuie la formarea unor valuri mai stabile si mai ample.

Loading...