Cea mai bună Înghețată de Ciocolată! Rețeta e ca la mama acasă!

Inghetata de ciocolata se face rapid si este delicioasa! Gustul te duce cu gandul la copilarie.

Ingrediente:

Loading...

– 2 oua

– 400 ml smantana

– 250 g zahar

– 2 linguri cacao

– bucatele de ciocolata amaruie.

Mod de preparare:

1. Albusurile le-am mixat spuma cu zaharul, apoi am adaugat galbenusurile iar la urma cacaoa. Am amestecat usor. Din smantana am batut frisca si am amestecat cele doua compozitii cu o lingura pana la omogenizare.

2. Chiar daca inghetata se mai lasa si nu ramane foarte pufoasa, nu se intampla nimic. Pe fundul unui vas am pus bucatele de ciocolata amaruie, am turnat compozitia si am dat la congelator peste noapte. La servire am decorat cu ornamente de ciocolata din comert.

3. Inghetata nu s-a intarit prea tare nici dupa cateva zile, datorita compozitiei ei, si nu are ace de gheata in ea.

Prajitura Cu Fructe – Iti Sugerez Sa Faci Cel Putin 2 Tavi Daca Vrei Sa Apuci Sa Mananci Si Tu Din Ea

In Aceasta Prajitura Puteti Sa Puneti Visine, Caise , Cirese, Prune Sau Piersici .

Ingrediente

-4 oua

-250 g zahar pudra

-8 linguri ulei

-350 g faina

-1 praf de copt

-150 ml lapte

-coaja rasa de la o lamaie

-1kg fructe

Mod de preparare

Ouale intregi se freaca bine cu zaharul, adaugam uleiul treptat, apoi faina amestecata cu praful de copt si alternativ laptele.

Omogenizam bine compozitia si o punem intava de la aragaz unsa .

Asezam deasupra fructele curatate de samburi si coacem prajitura la foc potrivit pasa se rumeneste.

Cand prajitura cu fructe este gata o pudram cu zahar vanilat.

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!

Loading...