Biscuiți sfărâmicioși, care pur și simplu se topesc în gură

Acest tip de biscuiți pot să ne ducă cu gândul departe, în copilrie, sau măcar în perioada sărbătorilor, pentru că de cele mai multe ori acești biscuiți anume atunci sunt făcuți. Și bunicile sau mamele nu se mai opreau din gătit biscuți care se sfărâmau în gură. Așa cum nici cei mici nu se lăsau până nu îi terminau pe toți din lighean.

Rețeta lor este foarte ușoară, o vor îndrăgi toți cei care vor încerca pentru prima oară biscuiții sfărâmicioși. deLa final vei primi un rezultat fraged și aromat.

Loading...

Vei avea nevoie de cele mai simple și mai comune ingrediente pentru a face acești biscuiți, și anume de două sute de grame de unt, de două sute de grame de maioneză, de un ou, de un pahar de două sute de grame de zahăr, de jumătate de kilogram de făină, de două lingurițe de zahăr vanilat, de jumătate de linguriță de sare, de o linguriță de praf de copt, și de unt pentru uns.

Pentru început bate untul care a devenit moale pentru că a fost ținut la temperatura camerei, cu maioneza. După aceea adaugă acolo și oul, sarea, zahărul vanilat, dar și pe cel tos, Amestecă aceste ingrediente între ele până când nu obții un produs omogen.

Cerne făina, chiar acă e de calitate superioară. Adaug-o peste compoziția lichidă, după aceea mai pune și praful de copt, și frământă tot până când obții un aluat fără cocoloașe, foarte pufos.

Acum trebuie să pui aluatul într-un pos cu dui. După ce i-ai obținut,aranjează bicuiții pe o tavă de copt. în care au pus din timp o hârtie special folosită pentru coacere.

Preîncălzește cuptorul, setează-l la temperatura de 200 de grade, și lasă acolo biscuiții pentru aproximativ un sfert de oră, sau maxim pentru 20 de minute. Ei sunt gata atunci când sunt rumeni.

Dacă vrei ca biscuiții tăi să aibă un aspect mai apetisant poți opta să îi ornezi cu glazură. O vei obține din amestecarea unui albuș de ou cu 250 de grame de zahăr. Dar poți să-i servești și fără ornamente.

De asemenea, în cazul maionezei poți alege ceva făcut chiar de tine. Ai nevoie de 150 de ml de ulei, de un ou, de o linguriță cu muștar, de jumătate de linguriță cu zahăr, de o pătrime de linguriă cu sare, de o lingură de suc de lămâie și de condimente după gust.

Amestecă sarea, zahărul sucul de lămâie, pune condimentele, toarnă uleiul într-un vas cu gura mai largă decât blenderul, pune în el amestecul peste care adaugă muștarul, adaugă oul cu gălbenulul întreg, Presează gălbenușul cu mixerul vertical. Mizxează continutul din blender două minute.

Loading...