Băiatul de 16 ani trecea mereu prin fața unui cerșetor și îi dădea zilnic mărunțiș pentru mâncare, dar, cerșetorul a dispărut brusc. Peste mulți ani, tânărul a întâlnit în același loc un bărbat la costum care i-a schimbat viața. Caz unic, iată cine era și ce i-a făcut!

Chiar și cel mai mic act de bunătate valorează mai mult decât cea mai mare intenție, iar această expresie poate fi aplicată și în viața reală. Oamenii sunt prea grăbiți în ultima vreme pentru a înțelege că cele mai mici lucruri sunt cele care contează cel mai mult.

Un adolescent avea 16 ani atunci când s-a împrietenit cu un cerșeteor pe nume Ivan care locuia pe stradă, în fața clădirii de birouri unde adolescentul făcea practică, totul s-a petrecut în marele oraș New York.

Loading...

Oricând băiatul îl vedea pe Ivan, nu ezita să îi dea ceva mărunțiș cu care să-și cumpere mâncare, iar curând a devenit un obicei pentru tânăr, chiar și vânzătorii din apropiere știau că băiatul făcea asta, iar acest lucru a continuat o vreme. Cerșetorul era foarte recunoscător pentru că primea bani pentru mâncare, și că era ajutat să supraviețuiască încă o zi.

Totuși, cei doi nu au vorbit niciodată prea mult. Băiatul știa doar că Ivan suferea de Stres Post-traumatic și că a fugit de familia lui pentru că nu voia să le facă rău, nu se simțea bine. Chiar dacă băiatul îi dădea bani lui Ivan fără să știe nimeni, vânzătorii de la chioșcurile cu mâncare din apropiere vedeau zilnic ce făcea pentru acest om.

Când băiatul și-a uitat portofelul acasă, vânzătorul i-a oferit băiatului mâncare pe gratis spunându-i: ,,Uite, văd ce faci pentru Ivan zilnic. Ia mâncarea, o meriți.”

Dar într-o zi, Ivan a dispărut, nimeni nu știa ce s-a întâmplat cu el. Câțiva ani mai târziu, băiatul, acum bărbat în toată firea, s-a întors în orașul în care crescuse și a făcut o plimbare în locul unde făcuse practică.

În acea zonă, un bărbat foarte îngrijit, în costum, a venit la el. Acesta i-a zis: ,,Mă scuzi, îți aduci aminte de mine?”. Bărbatul povestește: ,,Mă întorc și văd un bărbat înalt, bine îngrijit, în haine elegante, de birou. Mă uit bine la el și abia apoi mi-am dat seama: Ivan, serios?”

Ivan a dat din cap și avea lacrimi în ochi în timp ce i-a mulțumit tânărului pentru că-l ajutase în urmă cu mulți ani. Ivan a spus că a reușit să capete o slujbă și că merge la un psiholog pentru problema lui.

,,Mi-a spus că a fost cel mai rău în vara aceea, când îl vedeam eu zilnic, și că mereu se gândea să stea acolo să-și aștepte sfârșitul. Ivan nu mi-a știut niciodată numele, și nici acum nu-l știe. Îmi place să cred că nu-l va ști niciodată, că-și va aminti doar că, odată, demult, un tânăr s-a comportat față de el ca o adevărată ființă umană”.

Micul act de bunătate al tânărului de atunci i-a amintit lui Ivan că până și în cele mai îngrozitoare momente mai există încă lucruri bune pe lume, iar asta a venit de la un străin. În cele din urmă, acest străin nu știa că astfel îi va salva viața.

Când a fost ultima dată când te-ai comportat și tu ca ,,o adevărată ființă umană?”

Loading...