Atentie mare in urmatoarele zile! Daca ai telefon mobil, trebuie sa stii asta

Persoanele care detin un telefon mobil, mai ales unul din categoria celor inteligente, trebuie sa stie ca le se expun in aceste zile.

Incepand de marti, posibil pana sambata, un front atmosferic neobisnuit incarcat electrostatic, adica care genereaza multiple fulgere cu descarcare la sol, va ajunge in tara noastra

Loading...

Despre acest front se stie in special ca a produs nenumarate decese in Europa. Recent, fulgere de altitudine joasa au lovit un intreg stadion, motiv pentru care trebuie luat in serios.

Specialistii recomanda utilizatorii de telefoane sa nu le foloseasca pe strada, in special in zonele unde nu exista stalpi de tensiune, care au puterea de a stopa fulgerele si tunetele.

Aceste descarcari electrice ar putea vulnerabiliza telefoanele mobile, astfel ca exista posibilitatea producerii de scurtcircuite, in special atunci cand sunt expuse la soare si apoi la ploaie. Temperaturile de peste 40 de grade din anumite regiuni ale tari de zilele trecute si furtunile puternice care au urmat pun in pericol viata telefonului mobil si in acelasi timp viata utilizatorului acestuia. Se recomanda sa tineti telefoanele mobile in locuri cat mai ferite de atmosfera, precum in buzunare sau in genti. De asemenea, oamenii de stiinta ne recomanda evitarea convorbirilor telefonice in timpul fenomenelor meteorologice cu descarcari electrice.

Loading...