,,Angajez multe domnișoare de onoare, 500 de lei pe nuntă, mâncarea, băutura și cazarea gratis” Multe femei au vrut să facă un ban în plus, dar când au văzut despre ce e vorba au fugit mâncând pământul! Ce le cereau era îngrozitor!

Nunțile ar trebui să fie amuzante, un motiv de bucurie și de distracție. Dar în China aceste ceremonii pot fi periculoase pentru domnișoarele de onoare, asta din cauza tradițiilor de nuntă care sunt împinse uneori prea departe.

În China, domnișoarele de onoare sunt vulnerabile, ele pot ajunge să fie supuse diferitelor forme de abuz. De exemplu, în luna septembrie, o domnișoară de onoare din provincia Hainan a decedat după ce a fost obligată să consume alcool în exces, un alt exemplu este cel al unei actițe celebre din China care a fost aruncată în piscină de către cavalerii de onoare ai mirelui prietenei sale.

Loading...

Cu câteva secole în urmă, în epoca feudală, domnișoarele de onoare aveau un rol foarte important în protejarea miresei care putea fi răpită. Rolul domnișoarelor de onoare era acela de a se îmbrăca la fel ca mireasa pentru a deveni momeală în locul acesteia. Însă, în vreme ce timpurile s-au schimbat, rolul domnișoarelor de onoare a devenit mai mult simbolic. În China de astăzi domnișoarele de onoare trebuie să aibă grijă de invitați, să bea alcool în numele miresei și să păzească dormitorul nupțial, cel în care va avea loc ,,noaptea nunții”. Frumusețea și numărul domnișoarelor de onoare este un semn de putere al familiilor implicate în căsătoria cu pricina.

Însă domnișoarele de onoare încă joacă un rol important în ceea ce privește protejarea miresei atunci când vine vorba de situații periculoase. Există o tradiție care presupune ca mirii să dea noroc cu fiecare oaspete și de fiecare dată să bea paharul până la fund, iar asta devine atribuția domnișoarelor de onoare, care sunt obligate să bea alcool în numele miresei. Unele domnișoare de onoare se intoxică cu alcool, sau chiar mor (la datorie…).

Ultimul rol de îndeplinit al domnișoarelor de onoare este cel de ,,turmă” care stă la intrarea în dormitorul miresei în noaptea nunții. Uneori mirele și cavalerii de onoare ajung să le dezbrace pe domnișoarele de onoare, sau chiar să le molesteze, unele sunt de-a dreptul atacate, mai ales în părțile rurale. Tocmai din aceste cauze miresele preferă să angajeze profesioniste care să îndeplinească aceste roluri tradiționale ciudate și uneori de-a dreptul periculoase.

În China, firmele care organizează nunți oferă domnișoare de onoare la pachet. O domnișoară de onoare profesionistă știe cum să fardeze mireasa, să bea alcool, să se apere de invitații neciopliți, totul în numele miresei, printre alte sarcini. Ele zâmbesc fals și fac parte din tradiții de nuntă care uneori sunt de-a dreptul vulgare.

În funcție de dificultatea sarcinilor, o domnișoară de onoare profesionistă este plătită între 30 de dolari și 120 de dolari pe nuntă. Multe dintre femeile care aleg să facă asta muncesc în weekend-uri, pe lângă slujbele lor, pentru a câștiga bani în plus.

Loading...