Am mancat jumatate de tava o data. Asa de buna a fost – Cum se face placinta turnata cu mere

Ingrediente:

Pentru aluat:

Loading...

2 oua

9 linguri zahar

9 linguri ulei

9 linguri lapte

12 linguri faina

1 plic praf de copt

Pentru umplutura:

4 mere foarte mari

5 linguri zahar

1/2 lingurita scortisoara

Mod de preparare:

Merele le-am spalat si le-am curatat de coaja si de samburi. Le-am dat prin razatoarea mare si le-am pus la calit pe foc, impreuna cu 5 linguri de zahar.

Cand s-au inmuiat, am adaugat scortisoara si am mai lasat putin, apoi se lasa sa se raceasca

Cat merele se racoreau, am pregatit aluatul: am batut cele doua oua cu zaharul, apoi am adaugat treptat uleiul. Faina am amestecat-o cu bicarbonatul si am adaugat-o treptat la compozitia de oua, alternand faina cu lapte. Aluatul trebuie sa curga… sa aiba consistenta unui aluat de clatite mai gros.

Am pregatit o tava – eu am avut una de 32 / 22 cm, am tapetat-o cu hartie de copt, am pus 2/3 din compozitie si am dat tava la cuptor ptr 10 min la 180 grade, in cuptorul preincalzit.

Dupa 10 minute, cand aluatul s-a copt putin, am pus merele, iar deasupra restul de aluat. Am lasat la cuptor 40 minute.

Am lasat placinta sa se raceasca, apoi am portionat-o. Optional se poate pudra cu zahar, dar la mine a fost suficient de dulce.

Prajitura Cu Fructe – Iti Sugerez Sa Faci Cel Putin 2 Tavi Daca Vrei Sa Apuci Sa Mananci Si Tu Din Ea

In Aceasta Prajitura Puteti Sa Puneti Visine, Caise , Cirese, Prune Sau Piersici .

Ingrediente

-4 oua

-250 g zahar pudra

-8 linguri ulei

-350 g faina

-1 praf de copt

-150 ml lapte

-coaja rasa de la o lamaie

-1kg fructe

Mod de preparare

Ouale intregi se freaca bine cu zaharul, adaugam uleiul treptat, apoi faina amestecata cu praful de copt si alternativ laptele.

Omogenizam bine compozitia si o punem intava de la aragaz unsa.

Asezam deasupra fructele curatate de samburi si coacem prajitura la foc potrivit pasa se rumeneste.

Cand prajitura cu fructe este gata o pudram cu zahar vanilat.

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!

Loading...