Am facut ieri o tava de Cartofi cu legume la cuptor. Nu va spun cat de simplu si delicioasa este aceasta mancarica!

Iata o delicioasa reteta gata in numai cateva minute: Cartofi cu legume la cuptor.

Ingrediente Cartofi cu legume la cuptor

Loading...

1kg cartofi, 2 morcovi, 2 oua, 2 rosii, un ardei gras, un dovlecel, 200g branza (rasa), 100g unt, sare, piper, patrunjel.

Mod de preparare Cartofi cu legume la cuptor

Cartofii si morcovii se curata de coaja, se fierb in apa, in care se adauga un praf de sare.

Intr-un vas de yena se adauga unt, apoi cartofii morcovii, taiati felii, peste care se presara piperul si sarea. Deasupra se asaza ardeiul gras taiat, rosiile si dovlecelul felii.

Se baga la cuptor aproximativ 45 min, dupa care se adauga branza, ouale batute si patrunjelul. Dupa 15 -20 minute este gata. Pofta buna!

Cel mai sanatos mod de a consuma sfecla rosie

Sfecla rosie este unul dintre alimentele care nu trebuie sa lipseasca din dieta, mai ales iarna. Aceasta leguma este foarte bogata in vitamine si minerale, in antioxidanti, care au actiune de prevenire a cancerului.

De asemenea, sfecla ajuta si in detoxifierea organismului, protectia ficatului, ajuta la reglarea tensiunii arteriale si are putine calorii, astfel ca este recomandata si la curele de slabire.

Studiile arata ca fitonutrientii din sfecla, cum ar fi betalaina – cea care da si culoarea de rosu aprins a sfeclei – este foarte sensibila la caldura si se distruge daca este supusa prepararii termice. De aceea, se recomanda consumul de sfecla cruda.

Daca nu va incanta ideea, puteti reduce pierderile optand pentru gatirea sfeclei rosii la oala sub presiune.

Culoare sfeclei poate fi modificata in timpul gatitului. Adaugarea unui ingredient acid cum ar fi sucul de lamaie sau otetul va potenta culoarea, in timp ce sarea ii slabeste culoarea – deci se adauga numai la sfarsit, doar daca e absolut necesar.

Loading...