10 sfaturi culinare care te vor transforma intr-o gospodina desavarsita

Iata cateva sfaturi foarte bune, de aplicat in bucatarie:

1. Daca ai pus prea multa sare in ciorba, cufunda in oala o bucata de tifon in care ai pus cateva linguri de orez. Acesta va absorbi sarea in exces.

Loading...

2. Pentru ca orezul sa fie foarte alb, pune o lingurita de otet in apa in care fierbe.

3. Marineaza carnea in bere blonda, amestecata cu sare, sos de soia si piper.
4. Ca sa fie mai moale, stropeste carnea cu putin suc de lamaie.

5. Pune niste gheata maruntita in carnea tocata pentru chiftelute. Astfel, acestea vor fi mai suculente.

6. Ca sa nu mai fie amare, vinetele trebuie sarate si lasate putin deoparte, apoi clatite. Abia dupa aceea pot fi preparate.

7. Taie galbenusul cu un cutit tinut in prealabil sub un jet de apa rece. Nu se va mai faramita.

8. Ciupercile trebuie sarate numai sfarsit. In caz contrar, se vor increti si vor parea si “ofilite”.

9. Pune in salata boeuf o lingurita de zahar si o lingura de lapte. Va avea un gust mai intens.

10. Ca sa nu se mai cufunde bucatile de mar in prajitura, cand o bagi in cuptor, da-le in prealabil prin faina.

Pariu ca nu stiai asta!

De ce e bine sa folosesti untura la gatit

Grasimile animale au fost dintotdeauna criticate si combatute de mare parte din nutritionistii care se aflau in cautarea dietei si stilului de viata perfect.

Cu toate astea, untura are proprietati benefice nebanuite si este unul din cele mai sanatoase produse din casele romanilor.

Untura este unul din cele mai intalnite produse din frigider, in special in casele acelora care au crescut un porc la curte.

Untura animalului este bine conservata in borcane si poate fi folosita in prepararea diferitelor feluri de mancare sau chiar prajituri.

Desi toata lumea ar fi tentata sa creada ca acest produs este bogat in grasimi si nu face bine organismului, untura de porc s-a dovedit a fi o mana cereasca la casa omului.

Motive pentru care e bine sa consumi untura:

Desi nu ai crede ca e sanatoasa pentru ca e bogata in grasime, nu este adevarat ca este nesanatoasa!

Iata de ce e bine sa o consumi:

1. Untura ocupa al doilea loc, dupa uleiul de masline, in ierarhia grasimilor monosaturate.

2. Este bogata in vitamina D.

3. Regleaza productia de hormoni din organism si asigura echilibrul la nivel tiroidian.

4. Grasimile gasite in untura pot preveni aparitia cancerului, in special cancerul la san.

5. Mancarea gatita cu untura are un gust delicios si te fereste de problemele cu colesterolul.

Loading...